Veel gestelde vragen

Wat is een herinneringsbeer?
Een herinneringsbeer is een knuffelbeer gemaakt van of gemaakt met een deel van een kledingstuk dat u opstuurt, om je te herinneren aan een dierbaar persoon, een mooie dag of speciaal moment.

Tijdlijn

Hoe snel is een beer klaar?
Hoelang het duur vanaf het eerst contact tot de beer bij u in huis is, is van veel factoren afhankelijk; o.a. hoe snel het mail contact verloopt en wanneer de kleding bij ons is aankomt. Daarnaast natuurlijk ook van wanneer er plek is in de planning om een nieuwe opdracht aan te nemen.
Wanneer er aan de beer begonnen wordt, krijgt u bericht. Vanaf dat moment is de wachttijd voor een grote beer ca. 3-5 weken en voor een kleine beer ca. 1 week. Heeft u meerder producten besteld, dan kunnen de wachttijden bij elkaar op worden geteld.

Waarom deze tijdlijn?
Dit komt doordat Herinneringsbeer niet mijn full time baan is, maar ik deze producten maak naast mijn 32 urige baan. Om er zeker van te zijn dat ik de kwaliteit kan waarborgen voor een mooie en dierbare herinnering, schat ik de tijden ruim in.

Kan mijn bestelling voor een bepaalde datum klaar zijn?
Mocht u de beer voor een bepaalde datum in huis willen hebben, geef dit dan a.u.b. aan bij het eerste contact, dan kunnen we gelijk aangeven of dit mogelijk is.

Kosten

Wat kost een herinneringsbeer?
Kijk hiervoor in de prijslijst.

Waarom deze prijs?
Een herinneringsbeer is een uniek en handgemaakt product waar veel tijd en liefde in gaat zitten. Ik werk met veel enthousiasme om voor uw een speciale en tastbare herinnering te maken. Het maken van een grote beer neemt al snel 6-8 uur in beslag. Soms meer, afhankelijk van gekozen personalisatie of stofkeuze.

Kan ik voordeel krijgen als ik meerdere beren bestel?
Doordat iedere beer handmatig gemaakt wordt en niet van de lopende band komt, is korting helaas niet mogelijk. Uiteraard geld dit wel voor de verzendkosten.

Worden de artikelen van Herinneringsbeer vergoed door de uitvaartverzekering?
Hierover ben ik aan het informeren bij verschillende grote uitvaartverzekeringen. Mocht u informatie zoeken van een andere uitvaartverzekering als hieronder gemeld, laat dit gerust weten via mail of het contact formulier, dan ga ik het voor u navragen.
Momenteel heb ik antwoord van de volgende instanties:

DELA (Yarden is overgenomen door DELA)
Er is geen directe vergoeding mogelijk, maar soms wordt er een resterend tegoed vanuit de verzekering overgemaakt. Dit tegoed zou kunnen worden gebruikt voor herinneringsproducten van Herinneringsbeer.

Monuta
Bij Monuta is het mogelijk een declaratie in te dienen. De opdrachtovereenkomst van Herinneringsbeer voldoet aan de voorwaarden die hier aan gesteld zijn. Laat gerust tijdens uw contact weten dat u van plan bent te declareren, dan kan ik u voorzien van verdere informatie.

Ardanta (van ASR)
Er is geen directe vergoeding mogelijk, maar soms wordt er een resterend tegoed vanuit de verzekering overgemaakt. Dit tegoed zou kunnen worden gebruikt voor herinneringsproducten van Herinneringsbeer.

* Mis je jouw eigen uitvaartverzekering in dit overzicht, geef dan gerust de naam door. Dan zal ik voor je informeren.

Wanneer wordt er betaald?
Nadat we volledig hebben besproken wat de samenstelling van jouw herinneringsbeer wordt, zal er een opdracht overeenkomst worden opgestuurd. Hierin staat ook de prijs vermeld. Tussen het akkoord en het beginnen aan het maken van de beer, zal de betaling plaats vinden.

Kleding

Hoe komt de kleding bij Herinneringsbeer terecht?
Meestal wordt de kleding verzonden en wordt er over de mail besproken hoe de artikelen er uit gaan zien. Het is echter ook mogelijk om de kleding langs te brengen en samen op dat moment te overleggen.
Het adres voor verzending/bezoek wordt gegeven zodra is overlegd hoe de kleding bij ons terecht komt.

Geur is een sterke herinnering, kan dit behouden blijven in de beer?
In principe is het niet mogelijk de geur te behouden, omdat er zal worden gevraagd om de kleding gewassen aan te leveren. Indien dit wordt vergeten, zal de kleding hier nog gewassen worden.

Ik heb een zeer fragiel kledingstuk en vraag mij af of mijn kledingstuk wel geschikt is?
Voor deze vraag kan u het beste contact opnemen via de mail of het contact formulier, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. In de meeste gevallen is het mogelijk om in ieder geval een deel van het kledingstuk te verwerken.

Bestellen

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?
Doordat iedere herinneringsproduct uniek is en een eigen verhaal heeft, is het erg belangrijk om hier persoonlijk contact over te hebben en goed te kunnen overleggen. Wij raden daarom aan eerst contact met ons op te nemen via de mail of het contact formulier.

Welke informatie is belangrijk voor jullie?
Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid kleding die u verwacht op te sturen (en de maten), of u de producten graag volledig van de kleding wil laten maken (indien mogelijk) of juist de gecombineerde beer en/of u nog extra personalisatie wenst. Mocht u deze informatie nog niet hebben, dan is dat geen probleem en komen we hier samen wel uit.

Hoe gaat het verder na het eerste contact?
Wanneer uw bericht bij ons binnen is, zullen we nog meerdere malen contact hebben om de samenstelling van de herinneringsproducten in detail met u te bespreken, zodat deze helemaal naar uw wens gemaakt zal worden.
Pas als alles helemaal besproken is, worden onze adres gegevens doorgegeven voor het opsturen/langsbrengen van de kleding en volgt de betaling.