#6 Opdracht 2

#6 Opdracht 2

Voor deze opdracht werd ik benaderd door een zeer lieve mevrouw. Ze was nog maar kort voor ons contact haar man verloren en wilde graag een herinneringsbeer voor de verjaardag van haar kleindochter laten maken. Deze zou al op korte termijn zijn en er werd gevraagd naar de mogelijkheden.

Gelukkig was het mogelijk de beer voor de genoemde datum te maken en na overleg is besloten dat de kleding langs gebracht zou worden, zodat we samen de kleding konden uitzoeken. Een paar dagen later stond ze voor de deur, met een grote boodschappentas vol oude kleding.

We hebben een mooi gesprek gehad, waarin kort werd verteld over hun leven samen. Daarna hebben we samen de kleding uitgezocht en gekeken welke beer met welke stof gemaakt ging worden.

Al snel werd duidelijk dat er één heel bijzonder kledingstuk bij zat. De oude klus jas van opa, waar overduidelijk veel gebruik van gemaakt was in alle voorgaande jaren. Dit was het kledingstuk dat zeker in de grote beer terug moest komen. ‘Het liefst met zoveel mogelijk vlekjes’.

De kleine beren zijn voor de jongere kleinkinderen gemaakt, zodat ook zij een herinnering aan opa hebben.

Daarnaast is er ook een speciaal hart gemaakt met de klus jas, welke bij de grote beer neergezet kan worden. Hierbij is gebruik gemaakt van het accent van de riem van de klus jas.

Zo bijzonder om elkaar op deze manier te leren kennen en om dan zoveel voor iemand te kunnen betekenen. Wederom een zeer bijzondere opdracht.

Related Posts

#7 Beren familie

#7 Beren familie

#5 Opdracht 1

#5 Opdracht 1

#4 Knuffelkussen en kleine beer

#4 Knuffelkussen en kleine beer

#3 Kleine beer

#3 Kleine beer