#7 Beren familie

#7 Beren familie

Deze keer mocht ik aan de gang voor een familie van zussen, die sinds een aantal jaren beide ouders moeten missen. Ze waren opzoek naar een blijvende herinnering aan zowel vader als moeder. Gelukkig was er veel kleding bewaard gebleven en zo zijn ze samen in de auto naar het noorden gestapt, vanuit omgeving Zuid Limburg. Zo hadden ze alle tijd om de kleding te brengen en om samen te overleggen over de samenstelling van de verschillende beren. Als mooie extra hadden ze er een leuk zussenweekend van gemaakt.

Ook een aantal kleinkinderen hadden belang bij een herinnering, zowel voor hunzelf als weer voor hun kinderen, om later over (overgroot) opa en oma te kunnen vertellen.

De eerste grote beer is gemaakt van een bonte geel/bruine blouse met een brede kraag. De voorkant van de blouse is gebruikt voor de buik van de beer, zodat het detail met de dubbele rij knoopjes goed uit komt. Doordat de stof erg dun was, is deze extra verstevigd met plakkatoen, zodat de naden later niet uit zullen scheuren.

De tweede grote beer is gemaakt van een andere bonte blouse van moeder, deze keer in blauw/geel/grijze tinten. De knoopjes van de mouwen zijn verplaatst naar het buikje, zodat ook deze details bewaard konden blijven. De accent stukken van deze beer zijn aangevuld met stukken donkere stof van een spijkerbroek.

Grappig verhaaltje over het maken van deze beren:
Tijdens het verwerken van de blouse oude blouse van moeder vielen er allemaal kleine stukjes geel/oranje materiaal uit de kleding. Onbekend wat het was, ben ik voorzichtig met handschoenen aan, de blouse onder de douche gaan afspoelen in de hoop dat het uit te wassen is. Uiteindelijk bleek het de schoudervulling te zijn geweest, die na al die jaren niet meer de mooie gevulde vorm had, maar langzaam uit elkaar viel. Niks ernstigs aan de hand met de kleding dus, maar we hebben wel allemaal even een lach op het gezicht gehad.

De derde en laatste grote beer is gemaakt van een overhemd van vader. Een mooi blokpatroon is gebruikt en de kraag is ook behouden. Als toevoeging heeft deze beer een mooi hart er bij gekregen. Deze is gemaakt van de bonte blouse van moeder, hier was nog net genoeg stof van over om de voorkant te kunnen maken. De achterkant is gemaakt met de blauwe rok die gebruikt is voor een van de kleine beren.

De kleine beren zijn gemaakt van verschillende stukken kleding van vader. Een mooie paarse trui, met accent stukjes van een bijpassende blouse. Een donkerblauw overhemd, met accentstukjes van de blauwe rok van moeder en een beige overhemd, met als accentstukjes een wit shirt met korte mouwen.

Het resultaat van deze opdracht is een mooie verzameling beren, die met veel liefde gemaakt zijn voor deze zussen. De planning was om de beren zelf weer te komen halen en er weer een mooi weekend van te maken, maar dit heeft de planning helaas niet toegelaten. Alle agenda’s stromen langzaam aan weer vol. Daarom ben ik nog op zoek gegaan naar een mooie grote doos en zijn de beren verhuisd naar het zuiden.

Related Posts

#6 Opdracht 2

#6 Opdracht 2

#5 Opdracht 1

#5 Opdracht 1

#4 Knuffelkussen en kleine beer

#4 Knuffelkussen en kleine beer

#3 Kleine beer

#3 Kleine beer

No Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *